Kategorier
Kroppen & sundhed

Hvad er høreapparater, og hvordan virker de?

Høreapparater er små apparater, der hjælper personer med høretab med at høre bedre. De består af en mikrofon, en forstærker og en højttaler. Mikrofonen opfanger lyden fra dine omgivelser, forstærkeren forstærker og forbedrer de lyde, du modtager, og højttaleren sender disse forstærkede lyde direkte ind i dit øre. Høreapparater virker ved at forstærke eller forstærke stille lyde for at hjælpe dig med at høre bedre og kommunikere korrekt.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et høreapparat?

Hvis du har bemærket ændringer i din evne til at høre eller forstå, hvad andre siger, er det vigtigt at tale med din læge om at få foretaget en høreprøve og få den rette behandling for eventuelle høreproblemer. Symptomer på høretab kan omfatte:

De forskellige typer høreapparater

Høreapparater findes i mange forskellige former, størrelser og stilarter. Nogle høreapparater sidder bag øret, mens andre passer helt ind i øret. Der findes også forskellige typer høreapparater, der kan hjælpe ved specifikke typer af høretab.

Den mest almindelige type høreapparat er BTE-høreapparatet (Behind-the-Ear). BTE-høreapparater er større end andre typer høreapparater, men de er stadig små nok til at være næsten usynlige. De sidder bag dit øre og har en specialfremstillet øresnegl, der passer godt ind i din øregang. BTE-høreapparater er perfekte til personer i alle aldre, herunder børn.

ITE-høreapparater (In-the-Ear) er mindre end BTE-høreapparater

Hvordan du vælger det rigtige høreapparat til dig

Hvis du har fået konstateret et høretab, er det næste skridt at vælge det rigtige høreapparat til dig. Der findes så mange forskellige typer og stilarter af høreapparater, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Her er et par ting, du skal overveje, når du vælger høreapparat:

Den type høretab, du har: Forskellige typer høreapparater egner sig bedre til forskellige typer høretab. Hvis du har et let høretab, er et lille ITE-høreapparat (ITE) måske alt, hvad du har brug for. Hvis du har et mere alvorligt høretab, kan det være nødvendigt med et større bag-øret-høreapparat (BTE).

Din livsstil og dine daglige aktiviteter: Overvej, hvor aktiv du er, og hvilke former for

Omkostningerne ved høreapparater

høreapparater, du har brug for. Hvis du f.eks. er en aktiv person, der lever en meget aktiv livsstil og tilbringer meget tid udendørs, bør du måske overveje et mere holdbart høreapparat, der er vandafvisende eller vandtæt. Nogle high-end høreapparater er også udstyret med særlige støjreducerende funktioner, der kan hjælpe med at reducere baggrundsstøj, hvilket gør det lettere at høre i støjende omgivelser.

Prisen for høreapparater varierer afhængigt af typen og stilen af høreapparatet samt din placering. Læs mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *